Nieuwsbrief januari 2014

NIEUWSBRIEF FIT BY ROX DANSSPORTSTUDIO JANUARI 2014
Allereerst wensen wij je namens het hele team van Fit by Rox een super mooi, gezond en sportief 2014! Voor ons was het jaar 2013 een gaaf jaar en zonder al het enthousiasme en de positiviteit van alle leden en docenten hadden we dat niet durven dromen. We nemen hetzelfde enthousiasme mee in 2014 en we garanderen je een super jaar bij Fit by Rox danssportstudio met leuke en leerzame workshops, top events en nog veel meer.

Yoga Flow
Vanaf 3 februari aanstaande breiden we ons lesrooster uit met geweldige Yoga Flow lessen op maandag, dinsdag en vrijdagochtend om 09.30 uur. Deze mooie en goede lessen worden gegeven door een van onze nieuwe top docenten, Evalien Slinkert. Inmiddels heeft Evalien haar sporen wel verdiend in Yoga land en we zijn daarom ook zeer blij met haar komst in ons team. Als je meer informatie wil omtrent onze Yoga Flow lessen, kun je dit vinden op onze website (https://www.fitbyrox.nl/yoga/) en op ons informatiebord in de gang bij de ingang. Relax en stretch en ervaar de Yoga Flow.

De gehele maand februari 2014 mag je als je een eenmaal of tweemaal per week (danssport) abonnement hebt, gratis deelnemen aan alle Yoga Flow lessen. Leden met een onbeperkt (danssport) abonnement mogen uiteraard aan alle lessen deelnemen zoals bekend.
Bel 035-544 52 90 of mail naar info@fitbyrox.nl.

Fit by Rox in samenwerking met ‘Set of Wings’
Sinds december 2013 hebben we een ouderwetse bibliotheekkast mogen vullen met onze eigen kledinglijn in samenwerking met ‘Set of Wings’. Het merk richt zich voornamelijk op de Urbandance styles en de tanktops, off shoulder shirts, T-shirts en baggy broeken zijn verkrijgbaar voor zowel volwassenen als kids in het zwart en wit met roze en blauwe prints met het logo van Fit by Rox. Tevens is de ‘Set of Wings’ lijn zelf bij ons verkrijgbaar. De finalisten van ‘So you think you can dance’ en achtergronddansers van Beyonce zijn er al mee gespot. Het merk is de trend in de Urban danswereld. Wil je ook de collectie bekijken? De kast met onze kledinglijn staat in de ‘chillroom’.

Groot succes – Klassiek ballet by Rox
Wegens groot succes hebben we al extra ballet lessen gestart. Leerlingen zijn zeer enthousiast en gaan elke week weer met veel plezier naar de lessen.
‘Het is de goede sfeer, de mooie locatie, de goede, serieuze lessen en lieve en goede docenten’, aldus Karlijn, moeder van een van onze ballet leerlingen.

Wist je dat dansen goed is voor het hele lichaam en brein?
Wie graag wat pondjes verliest, heeft bij dansen zijn ideale oefening gevonden. Uit research van de Amerikaanse Mayo-Kliniek blijkt dat een beetje danser evenveel calorieën verbrandt als iemand die even lang wandelt, zwemt of fietst. Bij een trage dans verbrand je gemiddeld 300 calorieën per uur, drijf je het tempo een beetje op dan piekt je calorieverbruik al snel tot 600 calorieën per uur. Hello Zumba, Hiphop en Streetjazzdance, we love you! Dansen is tevens gezonder dan joggen of Aerobics, is de conclusie van dokter Vincent Forte, een Brits anatoom-patholoog die in zijn functie de kans kreeg menig lichaam tot op het bot te onderzoeken. Doe een actieve dans en je ziet na een aantal weken al resultaten. Het voordeel is dat je niet te hard gaat bij het dansen. Natuurlijk ga je zweten en verhoogt je polsslag, maar tegelijk rek je letterlijk je hart en je longen, met als gevolg dat je bloeddruk daalt, je circulatie verbetert en je hart minder hard moet werken. Als je tussen twee beurten rust, daalt je polsslag wordt je ademhaling weer rustig en ben je na een mini pauze weer rijp voor een volgende oefening. Na verloop van tijd ren je vanzelf de trappen weer op! Dus je hart krijgt een extra training , je bloeddruk daalt, de microcirculatie verbetert en je krijgt meer zuurstof in je bloed omdat je dieper ademhaalt. Ook je motoriek wordt er een stuk beter door. Je gaat rechter en sierlijker lopen en je coördinatievermogen kent een ongelooflijke boost. Je spiertonus wordt er beter van, vooral omwille van de gevarieerde nietmonotone bewegingen. Ouderen die regelmatig dansen, hebben minder last van osteoporose. Tijdens het dansen komen er meer gelukshormonen vrij. Hierdoor voel je je niet alleen beter, je vergeet je zorgen ook sneller en voelt zelfs minder pijn. Start today with Pilates, ballet or Zumba!

 

Vraag een proefles aan

Achterom 148A | 1211 PD Hilversum | T. 035-544 52 90 | E. info@fitbyrox.nl
Privacybeleid