Nieuwsbrief september 2016

WELKOM!
De zomervakantie is voorbij en dat betekent dat we weer van start gaan met een super leuk nieuw dans- en sportseizoen. We hopen dat je een heerlijke vakantie hebt gehad. Namens het hele team van Fit by Rox heten wij je van harte welkom!
Zo hebben we nu nog meer danslessen en sport groepslessen op ons lesrooster staan. Elke lessoort wordt gegeven door één van onze enthousiaste docenten, allemaal zeer gedreven, bekwaam en vol energie. We zetten er ‘nog een tandje bij’. Het dansplezier gaat hierdoor nog meer omhoog. Iedereen is welkom!

STEPS
Op ons sport groepsles rooster staat vanaf ‘Steptember’ nu ook het super gaafe ‘Steps’. Fun en spierpijn gerandeerd.
Wat is Steps? Steps is een vorm van bewegen op muziek (aerobics) waarbij gebruik gemaakt wordt van een step (een soort opstapbankje). Het is een training die voor iedereen geschikt is, jong en oud.
Doordat je beurtelings op en af de step stapt, worden vooral je benen, billen en heupen goed getraind naast je conditie en uithoudingsvermogen. Tijdens een stepsles beweeg je op heerlijke muziek en krijgen de deelnemers een makkelijke choreografie aangeleerd, op en rond de step.
Het bankje staat vrij laag, zodat de spieren en gewrichten niet teveel belast worden. Springen of huppelen is uit den boze. De pasjes zijn gemakkelijk. De step kan in hoogte versteld worden.
Steps is een ideale sport groepsles bij Fit by Rox voor je houding en figuur en om een aantal kilo af te vallen indien dat het doel is. De ultieme vetverbrander! Natuurlijk is het een hele leuke workout waarbij fun wederom hoog in het vaandel staat. Doe mee!

TEAM FIT BY ROX
Ons team bestaat uit 22 docenten, balie medewerkers en house keeping. Dit seizoen stellen we graag ook het vaste team aan je voor. Velen van jullie kennen deze toppers al, Maaike en Annemee. Beide met succes afgestudeerd aan de dansAnnemee - Fit by Roxacademie van Lucia Marthas. Zij zijn naast Roxanne verantwoordelijk voor de inhoud van de lessen, administratieve werkzaamheden, het produceren van Dansshows in theaters en studio’s, het geven van super dans- en ballet lessen en nog veel meer. Maaike en Annemee hebben er Maaike de Kruif Fit by Roxontzettend veel zin in! Welkom ladies! Vind je het leuk om ons hele dans- en sport team te leren kennen? klik hier.

ONZE VISIE BINNEN DE DANSSTUDIO
Wij hanteren binnen onze school ongeacht de dansstijl vijf belangrijke elementen.

Element 1: Techniek en kwaliteit

Techniek en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Onze docenten zijn geschoold op dansopleidingen en/of dansacademies of hebben ruime ervaring in het danswerkveld. Tevens volgen al onze docenten geregeld workshops en danslessen bij gerenommeerde dansacademies in binnen- en buitenland om zichzelf te blijven ontwikkelen en hierdoor ook ‘up to date’ te blijven in de snelle wereld van dans. Een aantal docenten zijn naast het geven van danslessen bij ons in de school te zien in het dansensemble van grote musicalproducties of werken geregeld mee aan televisieproducties.
In onze danslessen wordt per dansstijl gewerkt aan de bijbehorende danstechniek en terminologie. Tevens houden we ook rekening met de leeftijd van de leerling. In de peuter/kleuter lessen werken we bijvoorbeeld vanuit de belevingswereld van het kind. Er wordt dan veel gebruik gemaakt van beeldspraak en spelenderwijs wordt de leerling voorbereid op daarop volgende lessen.

Element 2: Persoonlijke aandacht en een leuke sfeer tijdens de dansles

Tijdens de dansles zorgen we voor een persoonlijke sfeer waar veel aandacht is voor het individu. Wij vinden het belangrijk dat een lesgroep goed samenwerkt met elkaar waardoor er plezier en vertrouwen ontstaat tijdens de dansles. Wij houden lesgroepen zo lang mogelijk bij elkaar, want wij zijn er van overtuigd dat een lesgroep op deze manier gezamenlijk nog beter groeit in dans.

Element 3: Discipline

Wij geven de leerling duidelijke richtlijnen. Hierdoor weet de leerling waar hij of zij aan toe is. Van kledingvoorschriften, motivatie, een juiste verwachting hebben en op tijd aanwezig zijn in combinatie met plezier, leren zij al vroeg op een leuke manier wat gedisciplineerd te werk gaan inhoudt.

Element 4: Performen
Wij verwerken in onze lessen naast alle technische oefeningen veel danscombinaties waar wij de nadruk leggen op het presenteren van de dans voor publiek. Een juiste uitvoering, power, dynamiek, strakheid en expressie zijn hierbij van groot belang. De leerling heeft tevens profijt van dit element buiten de dansles in het dagelijks leven. Spreekbeurten op school gaan nu (nog) makkelijker en het zelfvertrouwen van de leerling neemt hierdoor enorm toe. Het performen vinden we belangrijk en staat bij ons in een hoog vaandel. Meerdere malen per les jaar treden de leerlingen op in dansshow ’s in theaters, op verschillende events, werken we mee aan televisieproducties, commercials of doen we achtergronddanswerk bij diverse concerten. Wij laten hiermee de leerling zo veel mogelijk ervaring op doen met het performen voor publiek.

Element 5: Plezier

Het aller belangrijkste vinden wij het hebben van plezier! Wij stimuleren een leuke en persoonlijke sfeer tijdens de dansles. Wij zijn zeer enthousiast en delen graag onze passie voor dans en sport met de leerling. Wij zijn gedreven met veel power, enthousiasme en energie. Het enthousiasme is zeer aanstekelijk en draagt bij aan de motivatie en de goede sfeer in de dansles.

FBR DANCEWEAR
Vanaf september hebben we onze eigen FBR DANCEWEAR kledinglijn verkrijgbaar in onze chillroom. De voorraad ligt in de oude bibliotheekkast en wij kunnen je helpen/adviseren met het passen van de danskleding. Van balletschoentjes, kniebeschermers, balletpakjes, hotpants voor Modern, zooltjes tot stoere truien met vette prints.

JAARPLANNING
Heb jij onze jaarplanning al op je prikbord of koelkast geplakt? Alle vakanties, nationale feestdagen, events, open lesweken, vriendinnenweken enz. staan daarop. Klik hier voor de jaarplanning.

KINDERFEESTJES MET ALS THEMA ‘DANCE!’
Al jaren organiseren wij hele leuke kinderfeestjes met als thema ‘dance’! Al velen hebben met groot plezier hun verjaardagfeest bij Fit by Rox gevierd. De kinderfeestjes worden begeleid door professionele dans docenten. Tevens wordt er tijdens het kinderfeestje rekening gehouden met de gemiddelde leeftijd van de genodigden. Wij zorgen voor een geweldig en onvergetelijk feest! Na het doorgeven van het thema en de favoriete muziek, zijn jullie welkom op het afgesproken tijdstip. Alle vriendinnen en vrienden die zijn uitgenodigd, mogen ook op datMG_0235 tijdstip komen. Als iedereen aanwezig is, kan het feest beginnen. Alle ouders/verzorgers van de (Vriendinnen/vrienden) mogen, indien gekozen is voor het *basis feest, een kwartier voor de eindtijd weer binnen komen om de kids te bewonderen tijdens hun spetterende mini show.Duur Kidsparty: 150 minuten (twee en half uur) Kosten: 150,- euro ongeacht het aantal kids. Wil je ook een gaaf Dance kinderfeestje plannen bij ons? Mail dan naar info@fitbyrox.nl of bel 035-544 52 90. Klik hier voor nog meer informatie over de Kidsparties.

YOGI HEROES
Binnen Fit by Rox mogen we vanaf oktober ‘Yogi Heroes’ een warm welkom heten. Evalien Slinkert en Jeffrey van Opzeeland zijn de drijvende kracht achter ‘Yogi Heroes’ en zullen met verschillende yoga stijlen voor vrouwen en mannen hun yoga rooster uitrollen. We bieden zelfs een Yogi Heroes - Fit by Roxyoga les speciaal voor mannen ‘Yoga for men’. Yogi Heroes is voor de echte yoga fan die zich wil ontwikkelen in de verschillende yoga vormen. Wil je meer informatie omtrent de lessen? Klik hier. 

KLASSIEK BALLET
Heb je ballet ervaring of juist nog niet, maak kennis met Klassiek ballet bij Fit by Rox. Op een leuke, lieve en gedisciplineerde manier worden deze top ballet lessen gedoceerd door ervaren en goede ballet docenten. De lesgroepen zijn niet te groot waardoor er goede en persoonlijke aandacht gegeven wordt aan de leerling. Elk jaar geven we meerdere danspresentaties voor ouders/verzorgers, vriendjes en vriendinnetjes op verschillende kleine en grote events en theaters. De ballet lessen worden gegeven in de speciale balletzaal, met ballet barre, een brede spiegelwand, airco, een professioneel geluidssysteem en professionele balletvloer in het pand van dansstudio Fit by Rox aan het Achterom 148a in Hilversum. De lessen worden gegeven volgens de Vaganova-methode, de methode die tevens gedoceerd wordt op gerenommeerde dansacademies.Jong geleerd is oud gedaan bij Fit by Rox!

(3-4 jarigen – Peuter ballet)
De allerkleinste ballerina’s (3-4 jr.) zijn welkom in onze Peuter ballet lessen op zaterdagochtend om 08.45 uur en om 09.15 uur. Deze lessen duren 30 minuten. Een lieve en leerzame les afgestemd op de belevingswereld van de kindjes. Wil je meer weten over Peuter ballet, klik hier.

(4-6 jarigen – Kleuter ballet)
Vanaf 4 jaar zijn de ballerina’s welkom in onze Kleuter ballet lessen. Leerzaam, lief en leuk. Deze lessen bereiden de kinderen voor op het Klassieke ballet volgens de ‘Vaganova methode’. Naast het dansen in een thematisch dansverhaal in de belevingswereld van de kinderen, wordt er gewerkt aan een juiste lichaamshouding, muzikaliteit, creativiteit en coördinatie. Wil je meer weten over Kleuter ballet, klik hier.

(7-12 jarigen – Klassiek ballet)
Onze goede en succesvolle ballet lessen die wij bieden aan de jeugd en volwassenen volgens de ‘Vaganovamethode’ hebben ongeacht het niveau dezelfde opbouw. We beginnen aan de barre, gevolgd door oefening au milieu met de daar bijbehorende klassieke vaktermen en we eindigen met sprongen, draaien en looppassen. Tevens leren we de leerlingen hun eigen creativiteit en muzikaliteit te ontwikkelen en een juiste lichaamshouding in te nemen en te behouden. Plezier staat uiteraard voorop in deze leerzame lessen. Wil je meer weten over Klassiek ballet voor deze leeftijd, klik hier.

(13-17 jarigen – Klassiek ballet)
Tieners zijn ook van harte welkom in een van de belangrijkste dansstijlen; Klassiek ballet, de basis. Tweemaal per week kun je als tiener deelnemen aan onze lessen Klassiek ballet. Tevens zijn wij aangesloten bij JUMP van het Nationaal Ballet. Op deze manier wordt de danssportstudio elke maand door het Nationaal Ballet geïnformeerd over het laatste nieuws en special events. Hierdoor kunnen we onze ballet leerlingen nog beter op de hoogte houden over bijvoorbeeld auditiedagen, presentaties en uitvoeringen. Wil je meer weten over Klassiek ballet voor deze leeftijd, klik hier.

(18 jr.+ volwassenen – Klassiek ballet)
Onze goede en succesvolle ballet lessen die wij bieden aan volwassenen volgens de ‘Vaganovamethode’ hebben ongeacht het niveau dezelfde opbouw. We beginnen aan de barre, gevolgd door oefening au milieu met de daar bijbehorende klassieke vaktermen en we eindigen met sprongen, draaien en looppassen. Tevens leren we de leerlingen hun eigen creativiteit en muzikaliteit te ontwikkelen en een juiste lichaamshouding in te nemen en te behouden. Plezier staat uiteraard voorop in deze leerzame lessen. Wil je meer weten over Klassiek ballet, klik hier.

(Het Talentenprogramma vanaf 7 jaar)
Het talentenprogramma bestaat uit de vakken Jazzdance, Klassiek ballet, Modern, Streetdance/Hiphop, Show en Stage Performance. Daarnaast wordt er een project les zoals bijvoorbeeld Africandance, House en Oldskool Hiphop gegeven. De dansleerlingen volgen meerdere malen per week lessen in onze dansstudio en hebben allemaal hetzelfde doel: met passie, gezelligheid en enthousiasme samen werken aan danstechnieken en choreografieën. Er wordt niet alleen gekeken naar de fysieke kwaliteiten en hetgeen wat de leerling al kan, maar met name naar de potentie om het talent te ontwikkelen op een leuke manier. Tevens letten we op expressie en bovenal op motivatie. Wil je meer weten over het talentenprogramma, klik hier.

Klassiek ballet bij ons is:

– Recreatief of serieus – voor beginners en gevorderden
– Voor een mooie en juiste lichaamshouding
– Gezamelijk werken aan theatershows en uitvoeringen
– Elegant en sierlijk

STIJLDANSEN
Bij genoeg animo starten we al vanaf oktober 2016 met stijldansen. Elke vrijdagavond om 20.00 uur in studio 3. Uiteindelijk willen we naar drie niveaus, veel gezelligheid en plezier.
Vind je het leuk en heb je interesse? Stuur dan een mail naar info@fitbyrox.nl of bel 035-5445290. Stijldansen - Fit by Rox!

Vraag een proefles aan

Achterom 148A | 1211 PD Hilversum | T. 035-544 52 90 | E. info@fitbyrox.nl
Privacybeleid