Leerlingen vertellen: Selena vertelt

Ik ben Selena en ik ben 14 jaar (op de foto links samen met dansklasgenootje).
Ik zit in de tweede van het VWO en ik dans nu al vijf jaar bij Fit by Rox met veel plezier.

Ondertussen doe ik nu al vier verschillende dansstijlen wat ooit begon met één.
De vier verschillende dansstijlen zijn:
– Streetdance
– Hip Hop
– Afrodance
– Dancehall

Naast deze vier uur in de week bij Fit By Rox dans ik ook thuis. Ik kan me helemaal vermaken met het kijken van dans video’s of op Pinterest dance quotes lezen. Ik luister bijna altijd naar muziek. Mijn favoriete band is ‘BTS’. Tijdens dance practice video’s op YouTube te kijken heb ik ‘BTS’ ontdekt.

Waarom ik al vijf jaar bij Fit by Rox dans
Er hangt een heel gezellige sfeer, er zijn leuke docenten en je kan er gewoon je zelf zijn. Je leert steeds nieuwe dingen en dat zorgt er voor dat je je zelf ontwikkelt en dat vind ik erg belangrijk.
Je maakt er nieuwe vrienden of je maakt een nog sterkere band met elkaar, doordat je samen danst. Ik zou het je daarom zeker aanraden om eens een proefles te komen doen! Als je niet alleen wilt gaan zeg ik: neem je vrienden mee en dans!

Waarom dans ik?
Ik dans omdat ik dan even alles wat er in het dagelijks leven gebeurd kan vergeten. Ik maak mijn hoofd lekker leeg! Je hoeft je alleen maar te focussen op dansen en de muziek. In dansen kan je ook al je emoties kwijt en dat samen doen met mensen die dat ook zo voelen of met mensen die naar Fit by Rox komen voor de gezelligheid, levert heleboel energie op. Van dansen krijg ik energie en als ik thuis ben ga ik meestal door en in de lessen ga ik altijd tot het uiterste. Terug naar de vraag waarom ik dans. Om eerlijk te zijn vind ik “waarom dans je” altijd al een moeilijke vraag. Ik kan het niet goed beschrijven in woorden, het moment dat je bijvoorbeeld op een podium staat en de kans krijgt om een verhaal over te kunnen brengen naar het publiek zonder dat je met je mond praat is geweldig. Dansen is mijn passie.

Wat wil ik bereiken met dansen?
Ik wil graag steeds beter worden, mezelf blijven ontwikkelen. De aankomende jaren wil ik me focussen op mijn performance (gezicht uitdrukking). Ik heb me in deze 5 jaar die ik al bij Fit By Rox dans al erg veel ontwikkeld. Ik was vroeger heel erg bang om voor de klas te gaan staan en wat te gaan vertellen nu als ik iets voor de klas moet doen denk ik aan dat ik in studio 21 en Gooiland heb gestaan, met veel meer mensen die naar me keken en dan ben ik weer helemaal gerustgesteld. Zo zie je maar weer dat je door dansen niet alleen maar in het deel dans beter wordt, maar ook gewoon beter in het leven gaat staan. Ik ben nu een stuk zelf verzekerder en ben door het vele dansen ook héél veel afgevallen en voel me helemaal top.

Als je jezelf ook wilt blijven ontwikkelen, ga dansen, want het gaat je echt helpen. Als je denkt dat je niet kan dansen (dat hoor ik raar genoeg altijd bij sommige mensen om mij heen) ga daar eens een verschil in maken.
Het zal je verbazen wat je zelf allemaal kunt en misschien zal je dat geweldige gevoel wat ik voel tijdens het dansen zelf begrijpen.

Vraag een proefles aan

Achterom 148A | 1211 PD Hilversum | T. 035-544 52 90 | E. info@fitbyrox.nl
Privacybeleid