Dans gepresenteerd tijdens benefiet concert ‘Mentelity Foundation’

Vorige week donderdag hebben deze danstoppers, leerlingen uit de vooropleiding en wedstrijdteam THE ROCKX en docente Merel, een dans gepresenteerd tijdens een door de ‘Mentelity Foundation’ georganiseerd benefiet concert.

Pro-snowboarder Bibian Mentel wil kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke uitdaging aan het bewegen krijgen. Daarom heeft zij de Mentelity Foundation opgericht. Zij is zelf het levende bewijs dat het kan.

Bibian Mentel verloor op 27-jarige leeftijd haar onderbeen door kanker. Zij was toen topsporter en stond op het punt zich te plaatsen voor de Olympische Winterspelen in Salt Lake City, USA (2002).

4 maanden na haar amputatie stond ze weer op haar snowboard en 7 maanden later was ze weer Nederlands Kampioen bij de validen! Ondanks dat de kanker zeven keer terug kwam bleef zij snowboarden. Zo werd zij, februari 2017 voor de 5e keer wereldkampioene.

Snowboarden staat sinds 2014 op het Paralympisch programma, mede dankzij de inzet van Bibian. In Sochi behaalde ze de allereerste Paralympische gouden medaille in het snowboarden. In Pyeong-Chang deed ze dit nogmaals en behaalde ze 2 maal goud. In 2014 en 2018 is Bibian bekroond tot Paralympisch sporter van het jaar.

 

Vraag een proefles aan

Achterom 148A | 1211 PD Hilversum | T. 035-544 52 90 | E. info@fitbyrox.nl
Privacybeleid