Login
   
  Personal Ballet Training

  BALLET PERFORMANCE TRAINING

  Vanaf 8 jaar

  Ballet Performance Training is speciaal voor ballet leerlingen die naast de reguliere Klassiek ballet lessen bij Fit by Rox nog meer uit zich zelf als ballet danser(es) willen halen en/of deelnemen aan ballet wedstrijden voor solisten.

  Tijdens de Ballet Performance Training, oftewel BPT les, gaat de docent samen met de small group aan de slag om verder aan de uitwerking van de klassieke ballet techniek te werken. Hierbij wordt er dieper in gegaan op de Vaganova techniek, de uitvoering van de passen, de inleving van de dans en hoe een leerling zichzelf nog verder kan ontplooien. Daarnaast wordt er gewerkt aan de persoonlijke doelen van de ballet leerling als aan de groepsdoelen die de coach opstelt.

  Hoe ziet een BPT er uit?

  De BPT  duurt  90 minuten en zal bestaan uit een opwarming vanuit de Vaganova basistechniek, een reeks krachtoefeningen en wordt er aan een routine gewerkt. Deze routine kan ter voorbereiding zijn op ballet wedstrijden, maar ook ter verbetering van de ballet leerling zelf om vloeiender, strakker, soepeler of juist sterker te kunnen dansen. 

  Met elke ballet leerling binnen deze small group worden persoonlijke doelen vastgesteld en wordt er ook persoonlijk bekeken of dit op spitzen zal zijn of op balletschoenen.

  Waarom PBT?

  De BPT onderscheidt zich van de normale ballet lessen omdat de ontwikkeling van de individuele leerling voorop staat. In een small group wordt gestreefd om met elkaar op een gedisciplineerde maar relaxte sfeer aan de slag te gaan waar, naast de coach, ook de ballet leerlingen onderling elkaar verder helpen in hun eigen ballet proces.

  Wat is het doel van de training?

  Het doel van de training is om de leerling zelfverzekerder in de ballet techniek te maken, bewuster te laten worden van de bewegingen en te werken aan een mooie uitwerking van de ballet techniek. Door de ballet techniek eigen te maken wordt er nog meer plezier en rust ervaren door de ballet leerling tijdens het uitvoeren van een balletstuk bij een voorstelling of tijdens een ballet wedstrijd. 

  De BPT biedt geen garantie dat er automatisch een prima ballerina van uw zoon of dochter wordt gemaakt. De ballet leerling moet het zelf doen en door een goede begeleiding is het streven om samen met de ballet leerling alles eruit te halen wat erin zit. 

  Is er een criteria?

  De Ballet Performance training is een gespecialiseerde training en niet voor beginners geschikt. Daardoor is er een aantal criteria opgesteld om de training zo goed mogelijk te maken en te houden voor de ballet leerling.

  • Wij adviseren dat de leerling ballet lessen volgt naast de BPT. Dit kan bij Fit By Rox, maar ballet leerlingen van buitenaf zijn ook zeer welkom.
  • Ballet leerlingen die zich aanmelden hebben minimaal vier jaar een uur in de week of minimaal twee jaar en twee uur in de week een ballet les gevolgd. Dit wordt gevraagd omdat bij deze ballet leerlingen er vanuit kan worden gegaan dat zij beschikken over de juiste lichaamshouding en genoeg kracht in de voet en beenspieren hebben.
  • Het is belangrijk dat de ballet leerling bekend is met de ballet termen en open staat deze te leren.
  • Als de ballet leerling een dans op spitzen wil voorbereiden wordt er gevraagd om minimaal vier jaar ballet ervaring en twee jaar spitzen training. De coach is altijd gemachtigd ervoor te kiezen om de leerling een routine zonder spitzen te laten dansen als de coach dit beter voor de leerling acht. 
  • De BTP training gaat van start bij een minimum van vier en maximum van acht ballet leerlingen. 

  Praktische informatie

  De Ballet Performance Training wordt gegeven in het pand van Fit by Rox op het Achterom 148a in Hilversum in studio 2, de professionele en ruime balletstudio van Fit by Rox. 

  De Ballet Performance Training duurt 90 minuten en het lesgeld bedraagt 35 euro per training. De trainingen zijn in een batch van 5 of 10 trainingen voorafgaand aan de training reeks af te nemen bij de balie in het pand van Fit by Rox. De trainingen kunnen in overleg worden ingepland.

  Wil je graag zelf deelnemen of jouw zoon of dochter hiervoor in aanmerking laten komen? Neem dan contact op via info@fitbyrox.nl.

  Gratis proefles

  Gratis proefles?

  Wil jij voor jouw zoon of dochter ook een gratis proefles Peuter ballet aanvragen? Dat kan! Je bent meer dan welkom.

  Handig om te weten

  Gratis proefles