Login
   
  Voor het eerst op 

  Spitzen dansen

  Gratis proefles

  Mila gaat voor het eerst

  dansen op Spitzen

  Al een tijdje denkt dansleerling Mila er over om haar droom na te jagen. Ze wil leren dansen op die prachtige balletschoenen. Mila wil leren dansen op echte Spitzen. Fit by Rox geeft deze mooie dansles op Spitzen en Mila is meer dan welkom want ze is net 12 jaar geworden. 

  Eerst een Spitzen keuring

  bij de fysiotherapeut

  Het is dinsdagmiddag en dansleerling Mila heeft samen met haar moeder een afspraak bij fystiotherapeute Ellen Langhout van Fysiotherapie Lage Naarderweg in Hilversum. Alle dansleerlingen die willen leren dansen op Spitzen worden altijd door Fit by Rox doorverwezen naar Ellen Langhout. Zij kijkt naar een aantal criteria; de mobiliteit van de knie, de enkel en de voet en de (romp)stabiliteit en kracht daarvan. Daarnaast is de balans van belang. Als deze criteria voldoende in orde zijn, dan ben je welkom in de Spitzen dansles bij Fit by Rox. Ellen Langhout heeft nog een paar oefeningen voor Mila voor het nog sterker maken van haar voeten. Deze oefeningen mag Mila thuis gaan doen. Mila voldoet aan de criteria en mag binnenkort starten in de Spitzen dansles bij Fit by Rox in Hilversum. Ze heeft er ontzettend veel zin in en kan bijna niet wachten.

   

  Vanaf 12 jaar

  Op Spitzen

  Als je jonger bent dan 12 jaar is het niet aan te bevelen om al te beginnen met het dansen op Spitzen. Je lichaam en je voeten zijn dan meestal nog niet sterk genoeg. Natuurlijk is het volgen van Klassiek ballet lessen wel al mogelijk voor dansleerlingen vanaf 2 en half jaar. Mila is toevallig ook ooit begonnen als Peuter ballet leerling en gaat vanaf nu naast haar Klassieke ballet lessen, de Spitzen dansles volgen.

   

  Spitzen aanmeten

  goed en comfortabel

  Het goed laten aanmeten van Spitzen is niet zomaar iets. Of je nou een beginnende of een professionele danser bent, de juiste spitzen zijn zeer belangrijk om goed te kunnen dansen. De spitzen moeten goed passen en zo comfortabel mogelijk zitten zodat je tijdens de Spitzenles denkt aan de danstechniek en niet aan pijn. Het is verstandig om een bezoek aan de winkel Flevo Dance wear te brengen waar verschillende Spitzen en merken verkrijgbaar zijn en waar een specialist voor je klaar staat. Elke voet is anders en het aanmetten van de juiste Spitzen luistert nauw.

  Wat zijn Spitzen precies

  WAT ZIJN SPITZEN?

  Spitzen zijn een type balletschoenen, ook wel pointe-schoenen genoemd, met een lederen zool en een verharde tip uit papier-maché en lagen stof canvas of satijn. Het is speciaal ontworpen om de ballerina voor langere perioden op de tippen te laten dansen (sur les pointes).

  Gratis proefles
  Ben jij ook geïnteresseerd

  in het volgen van

  Spitzen danslessen?

  Neem gerust contact op met ons. Wij verwijzen jou in overleg met fysiotherapeut Ellen Langhout door en zullen een adviesgesprek met je inplannen.

  Handig om te weten

  Gratis proefles