Login
   
  Goede & leuke lessen Klassiek ballet

  Klassiek ballet

  Gratis proefles

  Klassiek ballet

  Vanaf 6 jaar 

  Onze goede en succesvolle balletlessen die wij bieden aan kinderen en volwassenen volgens de 'Vaganova methode' hebben ongeacht het niveau dezelfde opbouw.

  We beginnen aan de barre, gevolgd door oefening au milieu met de daarbij behorende klassieke vaktermen en we eindigen met sprongen, draaien en looppassen. Plezier staat uiteraard voorop in deze leerzame ballet les in onze professionele balletstudio.

  Leerzame momenten

  • De gevoels- en denkontwikkeling wordt bevorderd
  • De ballet leerlingen leren sociaal formeren
  • De grove- en de fijne motoriek worden getraind
  • Ritmiek, muzikaliteit en creativiteit worden ontwikkeld
  • Er wordt gewerkt aan de coördinatie en balans
  • Het zelfvertrouwen wordt positief ontwikkeld
  • Er wordt gewerkt aan sierlijkheid en elegantie en een goede lichaamshouding 

  De lesmethode

  Binnen dans- en balletschool Fit by Rox hanteren wij de Vaganova lesmethode. Deze lesmethode wordt tevens gedoceerd binnen de bekende dansacademies in Nederland. Wij doceren om die reden volgens deze lesmethode. Balletleerlingen die willen doorstromen naar een dansacademie kennen hierdoor de juiste Klassieke basis.

  Vaganova

  De ‘Vaganovamethode’ is een door Agrippina Vaganova ontworpen ballettechniek en trainingssysteem. Deze techniek bevat elementen uit de traditionele Franse en Italiaanse ballettechniek. Het trainingssysteem is opgesteld om het hele lichaam in elke beweging te trainen, met extra attentie voor het bovenlichaam, de benen en de voeten. Vaganova geloofde dat deze aanpak het bewustzijn van het lichaam verhoogde, waardoor er een harmonie van bewegingen en meer expressiviteit ontstond.

  Onze visie

  Wij hanteren binnen onze dans- en balletschool vijf belangrijke elementen.

  Element 1 Techniek en kwaliteit

  Techniek en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Onze docenten zijn geschoold op dansopleidingen en/of dansacademies of hebben ruime ervaring in het danswerkveld. Tevens volgen al onze docenten geregeld workshops en ballet- danslessen bij gerenommeerde dansacademies in binnen- en buitenland om zichzelf te blijven ontwikkelen en hierdoor ook ‘up to date’ te blijven in de snelle wereld van dans. Een aantal docenten zijn naast het geven van ballet lessen bij ons in de school te zien in het dansensemble van grote musicalproducties of werken geregeld mee aan televisieproducties.

  In onze dans- en balletlessen wordt gewerkt aan de bijbehorende danstechniek en terminologie. Tevens houden we ook rekening met de leeftijd van de leerling. In de peuter/kleuter lessen werken we bijvoorbeeld vanuit de belevingswereld van het kind. Er wordt dan veel gebruik gemaakt van beeldspraak en spelenderwijs wordt de leerling voorbereid op daarop volgende danslessen.

  Element 2 Persoonlijke aandacht en goede sfeer tijdens de balletles

  Tijdens de balletles zorgen we voor een persoonlijke sfeer waar veel aandacht is voor het individu. Wij vinden het belangrijk dat een ballet klas goed samenwerkt met elkaar waardoor er een fijn groepsgevoel, plezier en vertrouwen ontstaat. Wij houden ballet klassen zo lang mogelijk bij elkaar, want wij zijn er van overtuigd dat een ballet klas op deze manier gezamenlijk nog beter groeit in dans.

  Element 3 Discipline

  Wij geven de leerling duidelijke richtlijnen. Hierdoor weet de leerling waar hij of zij aan toe is. Van kledingvoorschriften, motivatie, een juiste verwachting hebben en op tijd aanwezig zijn in combinatie met plezier, leren zij al vroeg op een leuke manier wat gedisciplineerd te werk gaan inhoudt.

  Element 4 Performen

  Wij verwerken in onze ballet lessen naast alle technische oefeningen veel danscombinaties waar wij de nadruk leggen op het presenteren van de dans voor publiek. Een juiste uitvoering, precisie, dynamiek en expressie zijn hierbij van groot belang. De leerling heeft tevens profijt van dit element buiten de ballet les in het dagelijks leven. Spreekbeurten op school gaan nu (nog) makkelijker en het zelfvertrouwen van de leerling neemt hierdoor enorm toe. Het performen vinden we belangrijk en staat bij ons in een hoog vaandel. Meerdere malen per les jaar geven de leerlingen presentaties in de dansshow ’s van Fit by Rox in theaters, op verschillende events, werken we mee aan televisieproducties, commercials of doen we achtergronddanswerk bij diverse concerten. Wij laten hiermee de leerling zo veel mogelijk ervaring op doen met het performen voor publiek.

  Element 5 Plezier

  Het aller belangrijkste vinden wij het hebben van plezier! Wij stimuleren een leuke en persoonlijke sfeer tijdens de ballet les. Wij zijn zeer enthousiast en delen graag onze passie voor ballet met de leerling. Wij zijn gedreven met veel oog voor detail, enthousiasme en energie. Het enthousiasme is zeer aanstekelijk en draagt bij aan de motivatie en de goede sfeer in de ballet les en de algehele dans- en balletschool.

  We proberen altijd alles eruit te halen wat er bij de dansleerling in zit. De dansleerling legt zelf de ‘lat’ en wij coachen. Super leuk en een prachtig proces. Fit by Rox is zo veel meer dan een dansschool. 

  Meer dan een dansschool

  We proberen altijd alles eruit te halen wat er bij de dansleerling in zit. De dansleerling legt zelf de ‘lat’ en wij coachen. Super leuk en een prachtig proces. Fit by Rox is zo veel meer dan een dansschool. 

  Wanneer ga je als dansleerling naar een volgende of hogere groep?

  Wij houden lesgroepen zo lang mogelijk bij elkaar, want wij zijn er van overtuigd dat een lesgroep op deze manier gezamenlijk nog beter groeit in dans. Hierdoor ontstaat er nog meer plezier en vertrouwen tijdens de dansles dat resulteert in dansontwikkeling.

  Wij houden alle leerlingen nauwlettend in de gaten of zij op het juiste plekje in een les zijn ingedeeld. Als wij denken dat een leerling een betere lesstof aansluiting heeft in een andere groep, dan nemen wij persoonlijk contact op.

  Fit by Rox, veel meer dan een dansschool

  • Dansles is goed voor de ontwikkeling van een kind/jongvolwassenen (eigenlijk voor iedereen)
  • Dansen is goed voor het lichaam
  • Dansen maakt je blij door endorfine die je aanmaakt tijdens de dansles (ook wel gelukshormonen genoemd)
  • Met dansles train je naast het lichaam ook de hersenen
  • Dansles is zeer goed voor het opbouwen van zelfvertrouwen

  Roxanne en Patrick maken hun droom waar met hun team en hebben een professionele dansschool neergezet door het grote succes. Zij zijn van mening  dat de persoonlijke touch die zij al vanaf het begin hebben met de leerlingen van groot belang is.

  10 minuten gesprekken met ouders over hun kind en onze dansleerling

  Indien je als ouders/verzorgers behoefte hebt aan een gesprek met de dansdocent(en) dan is dat uiteraard mogelijk. In de Herfstvakantie, Kerstvakantie, Voorjaarsvakantie en Meivakantie is het mogelijk om dit 10 minuten gesprek in te plannen. Voor het aanvragen van een gesprek kun je contact met ons opnemen via info@fitbyrox.nl. Wij nemen graag de tijd om de dansontwikkeling van de leerling door te nemen met de leerling en/of de ouders/verzorgers. Daarnaast vinden wij het belangrijk om te weten hoe het met een leerling gaat.

  Zijn er speciale dingen van een dansleerling waar rekening mee moeten houden? Is er iets wat wij extra moeten weten van een dansleerling? Heeft de dansleerling extra aandacht nodig? Laat het ons weten.

  Dans uit je schulp

  “Eerst durfde mijn dochter niets. Huilend op de basisschool tijdens toneelstukjes of een spreekbeurt. Sinds kort volgt zij danslessen en kruipt zij uit haar schulp. Van huilend achteraan in de klas, onzichtbaar en fragiel naar een stralende meid.”

  Het is geweldig om al dansend en in gesprek met de ouders/verzorgers een dansleerling te zien groeien in zelfvertrouwen.

  Voor de ouders

  Fit by Rox beschikt over een fijne ruimte waar de thee altijd klaarstaat. Tevens kan de ballet les kan vanuit deze ruimte worden gevolgd.

  Handig om te weten 

  • Maak gebruik van onze gratis WIFI
  • Even een moment voor jezelf aan onze leestafels
  • Je werk nog even afmaken
  • Meerdere supermarkten en het Centrum van Hilversum op loopafstand
  • Goede koffie
  • Goed ventilatiesysteem

  Laat jouw zoon of dochter een proefles meedoen en ervaar hoe leuk en leerzaam het is!

  Gratis proefles

  Gratis proefles?

  Wil jij voor jouw zoon of dochter ook een gratis proefles Klassiek ballet aanvragen? Dat kan! Je bent meer dan welkom.

  Handig om te weten

  • De les (proef)les Klassiek ballet duurt ± 60 minuten
  • Je kan bij ons als ouder blijven wachten en de les volgen (er is WiFi, een leestafel en veel gezelligheid)
  • Je kan bij ons blijven wachten en de les live volgen met een kopje thee van het huis
  • Als je het leuk vindt, kun je gelijk wekelijks aanschuiven bij de les
  • Je mag makkelijk zittende kleding dragen en sokken aan de voeten voor de eerste keer
  • Dansrooster  tarieven en kledingvoorschriften

  Gratis proefles