Kledingvoorschriften

Wij hanteren alleen kledingvoorschriften voor de lessen Klassiek ballet, Moderne dans, Jazzdance en de vooropleiding.

Bijna alle kleding die wij voorschrijven voor bovengenoemde dansstijlen zijn bij ons in de dansschool verkrijgbaar aan Pat’s bar in de chillroom.

Tevens hebben wij alle begrip dat als je dochter of zoon nog danskleding heeft die past, dit eerst wordt afgedragen, alvorens aan de kledingvoorschriften te voldoen. Wij willen je alleen vragen om bij nieuwe aanschaf van danskleding rekening te houden met onderstaande.

Waarvoor dienen kledingvoorschriften:

Met de voorgeschreven kleding kunnen onze docenten de leerlingen goed controleren en corrigeren voor een juiste lichaamshouding en spierspanning die heel belangrijk zijn bij het Klassiek ballet en Moderne dans. De uniformiteit geeft ook een rustig beeld en dient als basis voor kostuums bij presentaties. Net zoals bijvoorbeeld hockey of voetbal is een goede basis noodzakelijk. Het balletpak moet aansluitend zitten en ondergoed mag niet zichtbaar zijn. Voor Moderne dans raden wij aan kniebeschermers te dragen tijdens de les om blessures te voorkomen bij verschillende oefeningen.

Haardracht:

Haren moeten uit het gezicht en opgestoken zijn in een goed vastzittende knot. Hierdoor zijn de schouders en halslijn goed zichtbaar wat een goede houding bevordert en het corrigeren makkelijk maakt. Los haar, een staart of vlecht kunnen bij diverse oefeningen (zoals een pirouette of sprong) oogletsel veroorzaken bij jezelf of bij anderen. Zorg dat de haren goed vastzitten voordat de les begint.

Sieraden:

Draag tijdens de les geen grote losse sieraden. Deze kunnen ook letsel veroorzaken bij jezelf of bij anderen of kapot gaan en dat is natuurlijk zonde.

In de balletstudio’s: 

In de balletstudio’s is het niet toegestaan om eten en bepaalde drankjes mee naar binnen te nemen. Flesjes/bidons met (sport)water zijn wel toegestaan. Koffie, thee en limonade zijn in onze chillroom verkrijgbaar. De thee staat altijd klaar. Om de leerling 120% aandacht te kunnen geven, is het niet mogelijk om de les in de balletstudio’s als ouder/verzorger bij te wonen. Middels onze televisieschermen in onze chillroom kunnen ouders/verzorgers de les live volgen. Met onze leuke open lesweken is het mogelijk om in de balletstudio’s de lessen bij te wonen en eventueel foto’s te maken. Via onze ‘lesagenda’ communiceren wij wanneer deze open lesweken zijn.

_______________________________________________

Hieronder de kleding die wij voorschrijven per dansstijl 

_______________________________________________

Indien jij (of jouw zoon of dochter) een leerling bent binnen onze afdeling vooropleiding en selecties klik je op de betreffende dansgroep hieronder voor informatie over de voorgeschreven kleding:

Selectie Kids

_______________________________________________

Afdeling Klassiek ballet:

Peuter en kleuter ballet – Meisjes:

Lichtroze balletpakje: ‘FBR Dancewear’
Cross over: ‘FBR Dancewear’
Balletschoentjes: Materiaal canvas in de kleur lichtroze met doorlopende zool (verkrijgbaar bij Fit by Rox)
Beenwarmers: Lichtroze ‘FBR Dancewear’
Panty: Roze met voet ‘FBR Dancewear’

Peuter en kleuter ballet – Jongens:

Een wit T-shirt en een strakke zwarte ballet short

_______________________________________________
Klassiek ballet – Meisjes:

Zwart balletpak
Cross over
Tailleband: Een smalle tailleband in de kleur lichtroze
Balletschoenen: Materiaal canvas in de kleur lichtroze met doorlopende zool (verkrijgbaar bij Fit by Rox)
Beenwarmers: Lichtroze ‘FBR Dancewear’
Panty: Roze met voet ‘FBR Dancewear’

Klassiek ballet – Jongens:

Balletpak:
Short: In de kleur zwart
Balletschoenen: Materiaal canvas in de kleur zwart

_______________________________________________
Klassiek ballet – Dames:

Zwart balletpak: naar keuze
Cross over: naar keuze
Jazzpant: In de kleur zwart (niet in het assortiment van onze Fit by Rox Store)
Balletschoenen: Materiaal canvas in de kleur zwart met splitzool

_______________________________________________
Handige tips:

Heb je een optreden op een podium dat glad is? Vraag dan van te voren om een dweil die nat is van de Cola in de coulisse te zetten om vervolgens je zolen van je balletschoenen in de Cola te wrijven. Gat/ladder in je panty? Smeer het in met doorzichtige nagellak zodat het gat of de ladder niet verder uit kan scheuren. Sla voor het gemak een aantal panty’s in voordat je een optreden gaat geven. Mocht er een gat/ladder in komen of tijdens repetities, dan heb je altijd nog een reserve panty bij je. Canvas balletschoenen kun je wassen zodra ze vies zijn geworden. De meeste dansers dansen op balletschoenen van canvas materiaal. De stugge stof waarvan de schoenen gemaakt zijn wordt snel vies. Zo snel als canvas vies wordt, wordt het ook weer schoon. Je kunt ze in een teiltje lauw water met Biotex of een ander wasmiddel te weken leggen. Je zult zien hoeveel vuil eruit komt. Ook kun je ze in de wasmachine laten meedraaien. Wel uitkijken dat je je balletschoenen niet tussen rode kleren wast, dan komen ze er misschien slechter uit dan toen ze er in gingen.

_______________________________________________
Afdeling Moderne dans en Jazzdance:

Modern en Modern-Jazz:

Een panty: In de kleur zwart zonder voet
Een korte strakke pants: In de kleur zwart
Een tanktop met brede band op de schouders en een hoge rug: In de kleur zwart (niet in het assortiment van onze Fit by Rox Store)
Badstof sokken: In de kleur zwart of Footundeezen
Kniebeschermers: In de kleur zwart

Jazzdance:

Tanktop: Met brede band op de schouders en een hoge rug: in de kleur zwart (niet in het assortiment van onze Fit by Rox Store)
Jazzpant: In de kleur zwart (niet in het assortiment van onze Fit by Rox Store)

_______________________________________________
Afdeling Streetdance en Hiphop:

Tanktop of T-shirt naar keuze
Een lange broek naar keuze
Sneakers: Naar keuze (geen All Stars of Vans)
Haardracht in overleg met docent(e)

Vraag een proefles aan

Achterom 148A | 1211 PD Hilversum | T. 035-544 52 90 | E. info@fitbyrox.nl
Privacybeleid