Login
   
  Kleuter ballet, Balletles voor kleuters Hilversum

  Kleuterballet

  Vanaf 4 t/m 6 jaar

  De dansleerlingen die deelnemen aan ons kleuterballet zijn schattig en lief. Wat doen ze hun best! En ook nog eens met zoveel plezier. Dat is kleuterballet bij Fit By Rox. Als kleuter word je begeleid door een lieve balletjuf en in het roze balletpakje van je dromen dans je samen met alle andere kinderen op mooie balletmuziek. Spelenderwijs word je een echte ballerina, of je nu een meisje of een jongen bent. Wat wil een kleuter nog meer?

  Kleuterballet is niet alleen leuk voor jongens en meisjes die houden van klassieke dans, maar ook erg leerzaam. Onze kleuterballetlessen bereiden de kleuters namelijk voor op het Klassieke ballet dat we doceren volgens de 'Vaganova methode'. 

  Kleuterballet

  Leerzame momenten voor kleuters

  • De gevoels- en denkontwikkeling van kleuters wordt gestimuleerd
  • Kinderen leren sociaal formeren
  • De grove en de fijne motoriek van kleuters wordt getraind
  • Met kleuterballet werken kleuters spelenderwijs aan sierlijkheid, elegantie en een goede lichaamshouding
  • Met kleuterballet worden ritmiek, muzikaliteit en creativiteit ontwikkeld
  • Kleuters werken aan hun coördinatie en balans
  • Het zelfvertrouwen wordt met kleuterballet positief ontwikkeld
  • Spelenderwijs leren de kinderen balletpassen en technieken
  • Kleuterballet is een goede voorbereiding op het Klassieke ballet
  • Het allermooiste balletpasje is ‘plezier’

  Lesmethode kleuterballet

  In onze kleuterballetlessen starten we met de Vaganova-methode. De lesmethode Vaganova wordt ook gedoceerd aan de bekende dansacademies in Nederland. Balletles van Fit By Rox is er voor leerlingen die ballet volgen voor hun plezier, maar ook voor leerlingen die willen doorstromen naar een dansacademie. Balletles met de Vaganova-lesmethode geeft je hiervoor de juiste klassieke basis.

  Vaganova

  De 'Vaganovamethode' is een door Agrippina Vaganova ontworpen ballettechniek en trainingssysteem. Deze techniek bevat elementen uit de traditionele Franse en Italiaanse ballettechniek. Het trainingssysteem is opgesteld om het hele lichaam in elke beweging te trainen, met extra attentie voor het bovenlichaam, de benen en de voeten. Vaganova geloofde dat deze aanpak het bewustzijn van het lichaam verhoogde, waardoor er een harmonie van bewegingen en meer expressiviteit ontstond.

  Onze visie

  Binnen onze ballet- en dansschool Fit By Rox hanteren we vijf belangrijke elementen. Dit geldt ook voor ons kleuterballet.

  Element 1 Techniek en kwaliteit

  Techniek en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Onze docenten zijn geschoold op dansopleidingen en/of dansacademies of hebben ruime ervaring in het danswerkveld. Tevens volgen al onze docenten geregeld workshops en ballet- danslessen bij gerenommeerde dansacademies in binnen- en buitenland om zichzelf te blijven ontwikkelen en hierdoor ook ‘up to date’ te blijven in de snelle wereld van dans. Een aantal docenten zijn naast het geven van ballet lessen bij ons in de school te zien in het dansensemble van grote musicalproducties of werken geregeld mee aan televisieproducties.

  In onze dans- en balletlessen wordt gewerkt aan de bijbehorende danstechniek en terminologie. Tevens houden we ook rekening met de leeftijd van de leerling. In de peuter/kleuter lessen werken we bijvoorbeeld vanuit de belevingswereld van het kind. Er wordt dan veel gebruik gemaakt van beeldspraak en spelenderwijs wordt de leerling voorbereid op daarop volgende danslessen.

  Element 2 Persoonlijke aandacht en goede sfeer tijdens de balletles

  Tijdens de balletles zorgen we voor een persoonlijke sfeer waar veel aandacht is voor het individu. Wij vinden het belangrijk dat een ballet klas goed samenwerkt met elkaar waardoor er een fijn groepsgevoel, plezier en vertrouwen ontstaat. Wij houden ballet klassen zo lang mogelijk bij elkaar, want wij zijn er van overtuigd dat een ballet klas op deze manier gezamenlijk nog beter groeit in dans.

  Element 3 Discipline

  Wij geven de leerling duidelijke richtlijnen. Hierdoor weet de leerling waar hij of zij aan toe is. Van kledingvoorschriften, motivatie, een juiste verwachting hebben en op tijd aanwezig zijn in combinatie met plezier, leren zij al vroeg op een leuke manier wat gedisciplineerd te werk gaan inhoudt.

  Element 4 Performen

  Wij verwerken in onze ballet lessen naast alle technische oefeningen veel danscombinaties waar wij de nadruk leggen op het presenteren van de dans voor publiek. Een juiste uitvoering, precisie, dynamiek en expressie zijn hierbij van groot belang. De leerling heeft tevens profijt van dit element buiten de ballet les in het dagelijks leven. Spreekbeurten op school gaan nu (nog) makkelijker en het zelfvertrouwen van de leerling neemt hierdoor enorm toe. Het performen vinden we belangrijk en staat bij ons in een hoog vaandel. Meerdere malen per les jaar geven de leerlingen presentaties in de dansshow ’s van Fit by Rox in theaters, op verschillende events, werken we mee aan televisieproducties, commercials of doen we achtergronddanswerk bij diverse concerten. Wij laten hiermee de leerling zo veel mogelijk ervaring op doen met het performen voor publiek.

  Element 5 Plezier

  Het aller belangrijkste vinden wij het hebben van plezier! Wij stimuleren een leuke en persoonlijke sfeer tijdens de ballet les. Wij zijn zeer enthousiast en delen graag onze passie voor ballet met de leerling. Wij zijn gedreven met veel oog voor detail, enthousiasme en energie. Het enthousiasme is zeer aanstekelijk en draagt bij aan de motivatie en de goede sfeer in de ballet les en de algehele dans- en balletschool.

  Wat kunnen ouders doen tijdens kleuterballet

  Natuurlijk is het leuk om als ouder te komen kijken tijdens kleuterballetles. Maar je kunt ook even tijd voor jezelf nemen in onze fijne ruimte waar de koffie en thee altijd klaarstaat.

   
  (De vintage kleedkamerbank (L) en de ruimte voor ouders (R)

  Handig en makkelijk:

  • Maak gebruik van onze gratis WIFI
  • Even een moment voor jezelf aan onze leestafels
  • Je werk nog even afmaken terwijl je kind geniet van kleuterballet
  • Meerdere supermarkten en het centrum van Hilversum op loopafstand
  • Goede koffie en thee
  • Onze ruimte heeft een goed ventilatiesysteem

  Laat jouw zoon of dochter een proefles meedoen en ervaar hoe leuk en leerzaam het is!

  Proefles kleuterballet?

  Laat je zoon of dochter een proefles kleuterballet meedoen om te ervaren hoe leuk en leerzaam balletles bij Fit By Rox is!

  Handig en makkelijk

  • Een (proef)les Kleuter ballet duurt ± 45 minuten
  • De kleuter mag makkelijk zittende kleding dragen tijdens de proefles met sokken aan de voetjes
  • Haren uit het gezicht opgestoken in een knot of staart
  • Kriebels in je buik kunnen voorkomen bij je eerste les
  • Je kan bij ons als ouder blijven wachten en de les volgen (er is WiFi, een leestafel en veel gezelligheid)
  • Als je het leuk vindt, kun je gelijk wekelijks aanschuiven bij de les
  • Dansrooster  tarieven en kledingvoorschriften

  Gratis proefles