Login
   
  Pilates lessen sportschool Hilversum

  Pilates

  Een zeer goede trainingsvorm

  Wij heten je van harte welkom in onze mooie en zeer goede Pilates lessen in Hilversum. Even weg van alle dagelijkse beslommeringen en stress… Voel je bij ons thuis.

  Wat is Pilates?

  Pilates is een vorm van training voor lichaam en geest die ontwikkeld is door de danser Joseph Pilates in het begin van de 20e eeuw in New York. Hij opende zijn eigen dansschool op Broadway in New York en het werd meteen een groot succes. Vooral dansers zoals bijvoorbeeld Martha Graham gebruikte zijn oefening. Tegenwoordig beoefenen vele bekende sterren en dansers over de hele wereld Pilates en hoort deze trainingsvorm thuis bij ons bij Fit by Rox.

  Heb je sport- of danservaring nodig voor Pilates

  Je hoeft absoluut geen danservaring te hebben om deel te nemen aan deze goede lessen. Pilates is juist voor iedereen. Heb je bijvoorbeeld een zwakke rug of andere blessures? Dan kan deze vorm van trainen je juist goed helpen. Bij Pilates ligt de focus niet alleen op de zogenaamde core-muscles (buik- en rugspieren). Ook de ademhaling, lichaamshouding, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en balans spelen een zeer belangrijke rol. De docent zal altijd proberen om de juiste oefening voor de juiste persoon te vinden zodat het voor iedereen een uitdagende en vaak ook intensieve les kan zijn.

  Matwork lessen

  In deze “matwork” lessen wordt onder andere gebruik gemaakt van de mini-stability ball,
  de flexband, de pilates circle en de fitness- of Swiss bal. De lessen zijn hierdoor zeer
  gevarieerd en afwisselend. Persoonlijke begeleiding en aandacht in groepsverband maken
  de Pilates lessen motiverend, uniek, effectief en gezellig.

  Elke Pilates les heeft een leuke afwisseling

  Wij beschikken over Pilates matjes en de verschillende materialen die je bij Pilates kunt gebruiken. Per les is de training verschillend en dat zorgt elke les weer voor een leuke afwisseling en een goede trainingsuitdaging op maat. Pilates bij dansstudio Fit by Rox richt zich als trainingssysteem op spieren die een goede houding ondersteunen. Dat zijn de spieren in de buik, rug, schouders en bekkenbodem. Het belangrijkste doel van Pilates is het ontwikkelen van een sterk en lenig lichaam dat gemakkelijk en gracieus beweegt.

  Pilates is voor iedereen

  Jong en oud kan profiteren van Pilates; mensen die beginnen met trainen en nog nooit aan sport hebben gedaan en mensen die in topconditie zijn. 

  “Na tien lessen voel je het verschil, na 20 lessen zie je het verschil en na 30 lessen ben je een heel ander mens.” – Joseph Pilates

  Plezier, persoonlijke aandacht en begeleiding

  Plezier, persoonlijke aandacht en begeleiding staan voorop in onze lessen. Er is altijd plaats in onze ruime studio’s en we beschikken voor speciale Pilates matten die je kosteloos mag gebruiken bij deze mooie lessen.

  Onze vaste Pilates docenten zijn professioneel, gekwalificeerd en hebben hun sporen inmiddels wel verdiend. Er komen zelfs leden van ver om deze lessen bij Fit by Rox te kunnen volgen.

  Gratis proefles

  Gratis proefles?

  Doe mee met deze sport les en ervaar wat Pilates voor jou kan doen!

  Handig om te weten

  • Je zit niet aan een vaste lesdag, lessoort en lestijd vast en je kunt zelf bepalen wanneer je meedoet met de lessen. Wel zo flexibel en handig!
  • De les duurt ± 60 minuten
  • Mis je een les, dan kun je die inhalen in een andere week of maand. 
  • Een keer meedoen met een andere lessoort? Kan ook!
  • Wij werken met een maandsysteem en je lidmaatschap is per maand opzegbaar.
  • We garanderen je elke sport les een super workout en een sportief feest!
  • Weinig tot nog geen sportervaring of herstellende van een blessure? 'Take it easy' met Easy Pilates 
  • Wij zorgen tijdens de sport les voor goede muziek, gezelligheid en fun! De ingrediënten om jouw gestelde sportdoel te bereiken en te behouden.
  • Wij beschikken over professionele Pilates matten die je kosteloos kunt gebruiken
  • Sportrooster en tarieven

  Gratis proefles