Login
   
  Peuterballet Dansschool Hilversum

  Peuter ballet

  Vanaf 2,5 tot 4 jaar

  Schattig, lief en bovenal leerzaam. Onze peuter ballet lessen bereiden de kindjes voor op het Klassieke ballet volgens de ‘Vaganova methode’. Een lieve ballet juf, een roze balletpakje en samen met alle andere kindjes dansen op mooie balletmuziek. Spelenderwijs een echte ballerina/no. Wat wil een peuter nog meer? Bekijk hieronder onze video.

  Leerzame momenten

  Er zijn verschillende leerzame momenten tijdens de Peuter ballet les:

  • De gevoels- en denkontwikkeling wordt bevorderd
  • De kindjes leren sociaal formeren
  • De grove- en de fijne motoriek worden getraind
  • Ritmiek, muzikaliteit en creativiteit worden ontwikkeld
  • Er wordt gewerkt aan de coördinatie en balans
  • De ballet les geeft een positieve voorsprong 
  • Er wordt gewerkt aan een goede lichaamshouding
  • Spelenderwijs leren de kindjes balletpassen en techniekjes
  • Peuter ballet is voorbereidend op Kleuter- en Klassiek ballet
  • Het allermooiste balletpasje is ‘plezier’
  • Er is veel persoonlijke aandacht voor het individu tijdens de peuter dansles
  • De Peuterdans les duurt 30 minuten in verband met de relatief korte spanningsboog van de kindjes
  Peuter ballet is ook

  Leerzaam voor ouders

  Voor de ouders is het ook leerzaam. Tijdens de dansles is het de bedoeling dat de kindjes zelfstandig de dansruimte betreden en zich dus losmaken van de ouders/verzorgers, wetende dat papa of mama wel dichtbij is. Vanuit onze chillroom kunnen de ouders van de kindjes tijdens de les altijd meekijken. Via een TV scherm of door de ramen tussen de chillroom en de balletstudio. Voel je welkom, de thee staat klaar!


  (deze foto is gemaakt in 'Het ballethuis' / studio 6)

  De lesmethode

  Binnen dans- en balletschool Fit by Rox hanteren wij de Vaganova lesmethode. Deze lesmethode wordt tevens gedoceerd binnen de bekende dansacademies in Nederland. Wij doceren om die reden volgens deze lesmethode. Balletleerlingen die willen doorstromen naar een dansacademie kennen hierdoor de juiste Klassieke basis.

  Vaganova

  De ‘Vaganovamethode’ is een door Agrippina Vaganova ontworpen ballettechniek en trainingssysteem. Deze techniek bevat elementen uit de traditionele Franse en Italiaanse ballettechniek. Het trainingssysteem is opgesteld om het hele lichaam in elke beweging te trainen, met extra attentie voor het bovenlichaam, de benen en de voeten. Vaganova geloofde dat deze aanpak het bewustzijn van het lichaam verhoogde, waardoor er een harmonie van bewegingen en meer expressiviteit ontstond.

  Voor jou als ouder handig om te weten

  • Maak gebruik van onze gratis WIFI
  • Even een moment voor jezelf aan onze leestafels
  • Je werk nog even afmaken
  • Meerdere supermarkten en het Centrum van Hilversum op loopafstand
  • Goede koffie
  • Goed ventilatiesysteem

  Onze visie

  Wij hanteren binnen onze dans- en balletschool vijf belangrijke elementen.

  Element 1 Techniek en kwaliteit

  Techniek en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Onze docenten zijn geschoold op dansopleidingen en/of dansacademies of hebben ruime ervaring in het danswerkveld. Tevens volgen al onze docenten geregeld workshops en ballet- danslessen bij gerenommeerde dansacademies in binnen- en buitenland om zichzelf te blijven ontwikkelen en hierdoor ook ‘up to date’ te blijven in de snelle wereld van dans. Een aantal docenten zijn naast het geven van ballet lessen bij ons in de school te zien in het dansensemble van grote musicalproducties of werken geregeld mee aan televisieproducties.

  In onze dans- en balletlessen wordt gewerkt aan de bijbehorende danstechniek en terminologie. Tevens houden we ook rekening met de leeftijd van de leerling. In de peuter/kleuter lessen werken we bijvoorbeeld vanuit de belevingswereld van het kind. Er wordt dan veel gebruik gemaakt van beeldspraak en spelenderwijs wordt de leerling voorbereid op daarop volgende danslessen.

  Element 2 Persoonlijke aandacht en goede sfeer tijdens de balletles

  Tijdens de balletles zorgen we voor een persoonlijke sfeer waar veel aandacht is voor het individu. Wij vinden het belangrijk dat een ballet klas goed samenwerkt met elkaar waardoor er een fijn groepsgevoel, plezier en vertrouwen ontstaat. Wij houden ballet klassen zo lang mogelijk bij elkaar, want wij zijn er van overtuigd dat een ballet klas op deze manier gezamenlijk nog beter groeit in dans.

  Element 3 Discipline

  Wij geven de leerling duidelijke richtlijnen. Hierdoor weet de leerling waar hij of zij aan toe is. Van kledingvoorschriften, motivatie, een juiste verwachting hebben en op tijd aanwezig zijn in combinatie met plezier, leren zij al vroeg op een leuke manier wat gedisciplineerd te werk gaan inhoudt.

  Element 4 Performen

  Wij verwerken in onze ballet lessen naast alle technische oefeningen veel danscombinaties waar wij de nadruk leggen op het presenteren van de dans voor publiek. Een juiste uitvoering, precisie, dynamiek en expressie zijn hierbij van groot belang. De leerling heeft tevens profijt van dit element buiten de ballet les in het dagelijks leven. Spreekbeurten op school gaan nu (nog) makkelijker en het zelfvertrouwen van de leerling neemt hierdoor enorm toe. Het performen vinden we belangrijk en staat bij ons in een hoog vaandel. Meerdere malen per les jaar geven de leerlingen presentaties in de dansshow ’s van Fit by Rox in theaters, op verschillende events, werken we mee aan televisieproducties, commercials of doen we achtergronddanswerk bij diverse concerten. Wij laten hiermee de leerling zo veel mogelijk ervaring op doen met het performen voor publiek.

  Element 5 Plezier

  Het aller belangrijkste vinden wij het hebben van plezier! Wij stimuleren een leuke en persoonlijke sfeer tijdens de ballet les. Wij zijn zeer enthousiast en delen graag onze passie voor ballet met de leerling. Wij zijn gedreven met veel oog voor detail, enthousiasme en energie. Het enthousiasme is zeer aanstekelijk en draagt bij aan de motivatie en de goede sfeer in de ballet les en de algehele dans- en balletschool.

  Gratis proefles?

  Wil jij voor jouw zoon of dochter ook een gratis proefles Peuter ballet aanvragen? Dat kan! Jullie zijn meer dan welkom.

  Handig om te weten

  • Jouw peuter mag makkelijk zittende kleding dragen tijdens de proefles en sokken aan de voetjes
  • Haren mogen uit het gezicht worden opgestoken
  • Tijdens de dansles kan je als ouder bij ons blijven wachten en de les volgen (er is WiFi, een leestafel en veel gezelligheid) 
  • Als je het leuk vindt, kun je gelijk wekelijks aanschuiven bij de les
  • Dansrooster  tarieven en kledingvoorschriften

  Gratis proefles