Login
   
  Streetdance Jeugd Dansschool Hilversum

  Streetdance

  Vanaf 6 jaar

  We proberen altijd alles eruit te halen wat er bij de dansleerling in zit. De dansleerling legt zelf de ‘lat’ en wij coachen. Super leuk en een prachtig proces. Fit by Rox is zo veel meer dan een dansschool. 

  • Ontwikkel je coördinatie, ritmiek, muzikaliteit en creativiteit
  • Werk aan je conditie, lenigheid en uithoudingsvermogen
  • Leer gave dance moves, danstechnieken en stoere choreografieën
  • Werk samen met de andere dansleerlingen aan groepsgevoel
  • Ontwikkel je zelfvertrouwen
  • Krijg dansles van topdocenten met een bak ervaring binnen het professionele dans werkveld
  • Werk aan een goede lichaamshouding
  • Dans voor je ontspanning of voorbereidend op danswedstrijden met een team
  • Heb plezier

  Strak, vol power en energie! Streetdance is een stoere dansstijl op toffe muziek en te gekke beats.

  Onze visie

  Wij hanteren binnen onze dans- en balletschool vijf belangrijke elementen.

  Element 1 Techniek en kwaliteit

  Techniek en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Onze docenten zijn geschoold op dansopleidingen en/of dansacademies of hebben ruime ervaring in het danswerkveld. Tevens volgen al onze docenten geregeld workshops en danslessen bij gerenommeerde dansacademies in binnen- en buitenland om zichzelf te blijven ontwikkelen en hierdoor ook ‘up to date’ te blijven in de snelle wereld van dans. Een aantal docenten zijn naast het geven van danslessen bij ons in de school te zien in het dansensemble van grote musicalproducties of werken geregeld mee aan televisieproducties.

  In onze danslessen wordt per dansstijl gewerkt aan de bijbehorende danstechniek en terminologie. Tevens houden we ook rekening met de leeftijd van de leerling. In de peuter/kleuter lessen werken we bijvoorbeeld vanuit de belevingswereld van het kind. Er wordt dan veel gebruik gemaakt van beeldspraak en spelenderwijs wordt de leerling voorbereid op daarop volgende lessen.

  Element 2 Persoonlijke aandacht en leuke sfeer tijdens de dansles

  Tijdens de dansles zorgen we voor een persoonlijke sfeer waar veel aandacht is voor het individu. Wij vinden het belangrijk dat een lesgroep goed samenwerkt met elkaar waardoor er plezier en vertrouwen ontstaat tijdens de dansles. Wij houden lesgroepen zo lang mogelijk bij elkaar, want wij zijn er van overtuigd dat een lesgroep op deze manier gezamenlijk nog beter groeit in dans.

  Element 3 Discipline

  Wij geven de leerling duidelijke richtlijnen. Hierdoor weet de leerling waar hij of zij aan toe is. Van kledingvoorschriften, motivatie, een juiste verwachting hebben en op tijd aanwezig zijn in combinatie met plezier, leren zij al vroeg op een leuke manier wat gedisciplineerd te werk gaan inhoudt.

  Element 4 Performen

  Wij verwerken in onze lessen naast alle technische oefeningen veel danscombinaties waar wij de nadruk leggen op het presenteren van de dans voor publiek. Een juiste uitvoering, power, dynamiek, strakheid en expressie zijn hierbij van groot belang. De leerling heeft tevens profijt van dit element buiten de dansles in het dagelijks leven. Spreekbeurten op school gaan nu (nog) makkelijker en het zelfvertrouwen van de leerling neemt hierdoor enorm toe. Het performen vinden we belangrijk en staat bij ons in een hoog vaandel. Meerdere malen per les jaar treden de leerlingen op in dansshow ’s in theaters, op verschillende events, werken we mee aan televisieproducties, commercials of doen we achtergronddanswerk bij diverse concerten. Wij laten hiermee de leerling zo veel mogelijk ervaring op doen met het performen voor publiek.

  Element 5 Plezier

  Het aller belangrijkste vinden wij het hebben van plezier! Wij stimuleren een leuke en persoonlijke sfeer tijdens de dansles. Wij zijn zeer enthousiast en delen graag onze passie voor dans en sport met de leerling. Wij zijn gedreven met veel power, enthousiasme en energie. Het enthousiasme is zeer aanstekelijk en draagt bij aan de motivatie en de goede sfeer in de dansles.

  Meer dan een dansschool

  We proberen altijd alles eruit te halen wat er bij de dansleerling in zit. De dansleerling legt zelf de ‘lat’ en wij coachen. Super leuk en een prachtig proces. Fit by Rox is zo veel meer dan een dansschool. 

  Wanneer ga je als dansleerling naar een volgende of hogere groep?

  Wij houden lesgroepen zo lang mogelijk bij elkaar, want wij zijn er van overtuigd dat een lesgroep op deze manier gezamenlijk nog beter groeit in dans. Hierdoor ontstaat er nog meer plezier en vertrouwen tijdens de dansles dat resulteert in dansontwikkeling.

  Wij houden alle leerlingen nauwlettend in de gaten of zij op het juiste plekje in een les zijn ingedeeld. Als wij denken dat een leerling een betere lesstof aansluiting heeft in een andere groep, dan nemen wij persoonlijk contact op.

  Fit by Rox, veel meer dan een dansschool

  • Dansles is goed voor de ontwikkeling van een kind/jongvolwassenen (eigenlijk voor iedereen)
  • Dansen is goed voor het lichaam
  • Dansen maakt je blij door endorfine die je aanmaakt tijdens de dansles (ook wel gelukshormonen genoemd)
  • Met dansles train je naast het lichaam ook de hersenen
  • Dansles is zeer goed voor het opbouwen van zelfvertrouwen

  Roxanne en Patrick maken hun droom waar met hun team en hebben een professionele dansschool neergezet door het grote succes. Zij zijn van mening  dat de persoonlijke touch die zij al vanaf het begin hebben met de leerlingen van groot belang is.

  10 minuten gesprekken met ouders over hun kind en onze dansleerling

  Indien je als ouders/verzorgers behoefte hebt aan een gesprek met de dansdocent(en) dan is dat uiteraard mogelijk. In de Herfstvakantie, Kerstvakantie, Voorjaarsvakantie en Meivakantie is het mogelijk om dit 10 minuten gesprek in te plannen. Voor het aanvragen van een gesprek kun je contact met ons opnemen via info@fitbyrox.nl. Wij nemen graag de tijd om de dansontwikkeling van de leerling door te nemen met de leerling en/of de ouders/verzorgers. Daarnaast vinden wij het belangrijk om te weten hoe het met een leerling gaat.

  Zijn er speciale dingen van een dansleerling waar rekening mee moeten houden? Is er iets wat wij extra moeten weten van een dansleerling? Heeft de dansleerling extra aandacht nodig? Laat het ons weten.

  Dans uit je schulp

  “Eerst durfde mijn dochter niets. Huilend op de basisschool tijdens toneelstukjes of een spreekbeurt. Sinds kort volgt zij danslessen en kruipt zij uit haar schulp. Van huilend achteraan in de klas, onzichtbaar en fragiel naar een stralende meid.”

  Het is geweldig om al dansend en in gesprek met de ouders/verzorgers een dansleerling te zien groeien in zelfvertrouwen.

  Voor de ouders

  Fit by Rox beschikt over een fijne ruimte waar de thee altijd klaarstaat. Tevens kan de dansles vanuit deze ruimte worden gevolgd.

  Ook handig om te weten...

  • Maak gebruik van onze gratis WIFI
  • Even een moment voor jezelf aan onze leestafels
  • Je werk nog even afmaken
  • Meerdere supermarkten en het Centrum van Hilversum op loopafstand
  • Goede koffie
  • Goed ventilatiesysteem

  Laat jouw zoon of dochter een proefles meedoen en ervaar hoe leuk en leerzaam het is!

  Gratis proefles?

  Wil jij voor jouw zoon of dochter ook een gratis proefles Streetdance aanvragen? Dat kan! Je bent meer dan welkom.

  Handig om te weten

  • Een (proef)les Streetdance duurt ± 60 minuten
  • Je mag makkelijk zittende kleding dragen en gympen 
  • Haren mogen uit het gezicht worden opgestoken
  • Je kan bij ons blijven wachten en de les volgen (er is WiFi)
  • Als je het leuk vindt, kun je gelijk wekelijks aanschuiven bij de les
  • Dansrooster en tarieven

  Gratis proefles