Login
   
  Spitzen lessen Ballet Hilversum

  Spitzen

  Vanaf 12 jaar

  Leer ballet dansen op spitzen tijdens spitzenles.

  Deze prachtige en best lastige vorm van dans vereist van het lichaam een goede spierbeheersing, doorzettingsvermogen, balans en kracht. Deze les mag worden gevolgd door dansleerlingen die naast de Spitzenles een reguliere Klassieke ballet les volgen en na goedkeuring van onze dansfysiotherapeut.

  Wat zijn spitzen?

  Spitzen zijn een type balletschoenen, ook wel pointe-schoenen genoemd, met een lederen zool en een verharde tip uit papier-maché en lagen stof canvas of satijn. Het is speciaal ontworpen om de ballerina voor langere perioden op de tippen te laten dansen (sur les pointes).

  Hoe ziet een spitzenles eruit?

  Na het volgen van een uur ballet zonder spitzen gaan we achtereenvolgens door met de spitzenles. Je bent dan als ballet leerling goed opgewarmd zodat de training op spitzen veilig plaatsvindt. Naast krachttraining en een goede stretch, worden de verschillende technieken doorgenomen train je aan de ballet barre op spitzen.

  Aanmelden voor spitzenles

  Wij vinden het belangrijk dat veiligheid voorop staat. Leerlingen vanaf twaalf jaar komen in aanmerking om deze spitzenlessen te volgen bij Fit by Rox na goedkeuring van onze dansfysiotherapeut. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Klik dan hier.

  Gratis proefles

  Gratis proefles?

  Wil jij  ook een gratis proefles Spitzen aanvragen? Dat kan! Je bent meer dan welkom.

  Handig om te weten

  Gratis proefles